z kaszy manny i/albo kukurydzianej.
Bardzo łatwe w przygotowaniu.
Ciasto jest mięciutkie i wilgotne.
Naprawdę warto go upiec!
składniki na blaszkę ok. 20x30 cm
1 szklanka - kaszy manny
1 szklanka - kaszy kukurydzianej
1 1/2 szklanki - cukru
3 jajka
1 1/2 szklanki - kefiru (maślanki)
2 łyżki - mąki
2 łyżeczki - proszku do pieczenia
2/3 szklanki - oleju rzepakowego
starta skórka z 1 cytryny
sok z 1/2 cytryny
1 cukier waniliowy
- Do miski wsypać kaszę, cukier, dodać jajka, kefir i dobrze wymieszać. Zostawić na 1 godzinę do napęcznienia.
- Do ciasta dodać olej i proszek do pieczenia wymieszany z mąką, cukier waniliowy, sok i skórkę z cytryny. Dobrze wymieszać.
- Piec w T170C przez 25-30 min (do suchego patyczka).
smacznego!
Mmm, wygląda pysznie :)
OdpowiedzUsuńDziękuję :), smakuje tak samo!
UsuńBęde dziś robić, dam znać jak wyjdzie. Gratuluje strony b. ciekawe i fajne przepisy.
OdpowiedzUsuńDziękuję :)! Milo to przeczytać !
OdpowiedzUsuńA czy wyjdzie z samej kaszy manny?
OdpowiedzUsuńWyjdzie )
Usuń