składniki na 24 szt
100 g - cukru
3 - jajka
2 szt. - cukru waniliowego
150 g - oleju (bez zapachu)
200 g - serku śmietankowego
250 g - mąki tortowej
300 g - karmelu
1 łyżeczka - proszku do pieczenia
3 - jajka
2 szt. - cukru waniliowego
150 g - oleju (bez zapachu)
200 g - serku śmietankowego
250 g - mąki tortowej
300 g - karmelu
1 łyżeczka - proszku do pieczenia
- Do miski przesiać mąkę, dodać proszek dopieczenia. Wymieszać.
- W drugiej misce ubić jajka z cukrem i cukrem waniliowym aż masa zbieleje i będzie gęsta.
- Ubijając na wysokich obrotach, stopniowo wlewać olej. Ubijać aż masa będzie puszysta.
- Dodać serek i karmel i zmiksować na średnich obrotach.
- Do powstałej masy wsypać zawartość miski z mąką i zmiksować na średnich obrotach.
- Formę na muffinki wyłożyć papilotkami.
- Piec ok. 25 - 30 min w T 170°C z termoobiegiem.
- Studzić na kratce.
składniki na krem
170 g - masła
170 g - serku śmietankowego
150 g - białej czekolady
60 g - grylażu
2 łyżeczki - ekstraktu waniliowego
170 g - masła
170 g - serku śmietankowego
150 g - białej czekolady
60 g - grylażu
2 łyżeczki - ekstraktu waniliowego
- Czekoladę rozpuścić, lekko ostudzić i utrzeć na puszystą masę razem z masłem.
- Serek ubić i połączyć razem z czekoladowo-maślaną masą. Lekko ubić. Dodać grylaż i wymieszać.
- Do rękawa cukierniczego z dowolną końcówką włożyć krem i wyciskać na babeczki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz