05.10.2013

Tort "Żurawinowe Ptasie Mleczko"

z nutą rozmarynu.




Ten sam przepis, ale:
zamiast przecieru truskawkowego - konfitura żurawinowa z rozmarynem
zamiast wody - mors żurawinowy z rozmarynem
zamiast polewy z czekolady - "polewa lustrzana"

"polewa lustrzana"
75 g - śmietanka kremówka
80 g - drobny cukier
4 g - żelatyna
30g - kakao
  • śmietankę, cukier i kakao podgrzać do połączenia składników
  • dodać żelatyny, dokładnie wymieszać aż znikną grudki




5 komentarzy:

  1. Łał, zachwycające :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dzień dobry, Zwracam się z uprzejmą prośbą o podanie kontaktowego adresu e-mail na kontakt@blog-media.pl w celu umożliwienia przekazania propozycji współpracy. Pozdrawiam serdecznie, Magdalena

    OdpowiedzUsuń