13.03.2014

Muffinki czekoladowo pomarańczowe











składniki na 24 szt


ciasto
250 g - cukru

3 - jajka

2 szt. - cukru waniliowego

200 g - oleju (bez zapachu)

250 g - serku śmietankowego

250 g - mąki tortowej

50 g - kakao

1,5 łyżeczki - proszku do pieczenia

  •  Do miski przesiać mąkę, dodać kakao, proszek dopieczenia. Wymieszać.
  • W drugiej misce ubić jajka z cukrem i cukrem waniliowym aż masa zbieleje i będzie gęsta.
  • Ubijając na wysokich obrotach, stopniowo wlewać olej. Ubijać aż masa będzie puszysta.
  • Dodać serek i wymieszać.
  •  Do powstałej masy  wsypać zawartość miski z mąką i zmiksować na średnich obrotach. 
  •  Formę na muffinki wyłożyć papilotkami. 
  • Piec ok. 25 - 30 min w T 170°C z termoobiegiem. 
  • Studzić na kratce.

krem
300 g masła
2 porcje kremu pomarańczowego
  • Masło utrzeć na puch
  • Ciągle ubijając, stopniowo dodawać krem pomarańczowy.
  • Do rękawa  cukierniczego  z dowolną  końcówką włożyć krem  i wyciskać na babeczki. 
    Resztkę kremu można zamrozić.
     


smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz