składniki na 24 szt
250 g - cukru
3 - jajka
2 szt. - cukru waniliowego
200 g - oleju (bez zapachu)
250 g - serku śmietankowego
250 g - mąki tortowej
50 g - kakao
1,5 łyżeczki - proszku do pieczenia
3 - jajka
2 szt. - cukru waniliowego
200 g - oleju (bez zapachu)
250 g - serku śmietankowego
250 g - mąki tortowej
50 g - kakao
1,5 łyżeczki - proszku do pieczenia
- Do miski przesiać mąkę, dodać kakao, proszek do pieczenia. Wymieszać.
- W drugiej misce ubić jajka z cukrem i cukrem waniliowym aż masa zbieleje i będzie gęsta.
- Ubijając na wysokich obrotach, stopniowo wlewać olej. Ubijać aż masa będzie puszysta.
- Dodać serek i wymieszać.
- Do powstałej masy wsypać zawartość miski z mąką i zmiksować na średnich obrotach.
- Formę na muffinki wyłożyć papilotkami.
- Piec ok. 25 - 30 min w T 170°C z termoobiegiem.
- Studzić na kratce.
składniki na krem
170 g masła
170 g serku śmietankowego
150 g białej czekolady
2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
- Czekoladę rozpuścić, lekko ostudzić i utrzeć na puszystą masę razem z masłem.
- Serek ubić i połączyć razem z czekoladowo-maślaną masą. Lekko ubić.
- Do rękawa cukierniczego z dowolną końcówką włożyć krem i wyciskać na babeczki.
Wyglądają smakowicie :)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
OdpowiedzUsuń