Przez przypadek kupiłam serek
naturalny 0%
i nie wiedziałam co mam z nim zrobić
(czasami to się zdarza).
W Internecie znalazłam bardzo ciekawy przepis
i postanowiłam spróbować.
Przepis ten pochodzi z książki
«Tolle Torten. Cafes&Konditoreien»
Opowiada ona o najlepszych
niemieckich cukierniach.
Sernik jabłkowy - przepis "Cafe Einstein"
i nie wiedziałam co mam z nim zrobić
(czasami to się zdarza).
W Internecie znalazłam bardzo ciekawy przepis
i postanowiłam spróbować.
Przepis ten pochodzi z książki
«Tolle Torten. Cafes&Konditoreien»
Opowiada ona o najlepszych
niemieckich cukierniach.
Sernik jabłkowy - przepis "Cafe Einstein"
składniki na śr. 22-24 cm
900 g serka naturalnego 0%
125 g cukru
4 jajka (ok. 200 g)
100 g masła (miękkiego)
2 łyżeczki kaszy manny
2 łyżki mąki ziemniaczanej
skórka starta z 1 cytryny
1/4 łyżeczki sody
cynamon
2 duże jabłka
- Serek, cukier i jajka lekko zmiksować - tylko do połączenia składników.
- Połączyć razem wszystkie składniki suche i dodać do masy serowej. Wymieszać.
- Do foremki wylać połowę masy serowej, wyłożyć jabłka starte na jarzynówce, posypać cynamonem. Na wierzch wyłożyć resztę masy serowej.
- Sernik piec w kąpieli wodnej:
kolejne 30min - 120C.
smacznego!
OdpowiedzUsuńNaprawdę bardzo jestem ciekawa jak smakuje sernik jabłkowy - świetnie!
Pyszności :-)