z marmoladą brzoskwiniową
składniki na tort śr. 22 cm
spody tortowe (6 - 7 szt)
400 g - mleka zagęszczonego słodzonego
2 - 3 jajka (ok. 120 g)
200 g - mąki tortowej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
cukier waniliowy
- Wszystkie składniki na ciasto połączyć razem, dobrze wymieszać i pozostawić na 20 - 30min.
- Na papierze do pieczenia narysować koło śr 22 cm.
- Na środek koła wyłożyć 2 czubate łyżki ciasta i rozsmarować.
- Każdy spód piec w T 170C ok. 3-4min.
krem
350 g - śmietanki kremówki
350 g - serku śmietankowego
2łyżki cukru pudru
200 g - marmolady brzoskwiniowej
- Śmietankę, serek i cukier puder ubić na pyszną masę.
- Każdy spód posmarować najpierw przecierem, a następnie kremem i układać jeden na drugim.
- Schłodzić w lodówce przez co najmniej dwie godziny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz