łatwa do zawijania, nie łamiąca się
Łatwo, smaczne, szybko!
składniki na 10 sztuk śr. 20 cm
300 g - mąki typ 500
1/2 łyżeczki - sody
1 łyżeczka - soli
5 łyżek - oleju
150 ml - gorącej wody
- Ze wszystkich składników zagnieść elastyczne ciasto. Zostawić na 15-20 min pod folią spożywczą.
- Podzielić ciasto na 10 jednakowych kawałków. Każdy kawałek rozwałkować bardzo cienko (śr. ok. 20 cm).
- Smażyć krótko na suchej patelnie z obu dwóch stron.
- Gotowe placki przechowywać owinięty folią w lodówce.
świetny przepis:) zrobiłam 10 minut temu i są jeszcze cieplutkie i pachnące.... znikają nawet bez ,,nadzienia" :P
OdpowiedzUsuń:) Ja zawsze robię późnym wieczorem, gdy rodzina idzie spać:)
OdpowiedzUsuńRe-we-lacja! :) Proste, zdrowe, przepyszne.
OdpowiedzUsuńDziękujemy,
- Kejt z mężem