12.05.2014

Kruchę ciasteczka z patelni




Łatwo, smaczne, szybko!




Jeszcze ciepły przypominają placuszki twarogowy.
Ale jak ostygną, robią się kruche.
  

składniki na 15 - 20 szt.
240 g - mąki tortowej
80 g - cukru
1 jajko
100 g - jogurtu bezsmakowego (śmietany)
2 łyżki - masła (oleju)
1 łyżeczka proszku do pieczenia
cynamon (cukier waniliowy, starta skórka z cytryny, pomarańcza)
  • Ze wszystkich składników zagnieść elastyczne ciasto.
  • Z ciasta uformować wałek o średnicy 5-6 cm ,zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na pół godziny. 
  • Po wyjęciu z lodówki pokroić nożem na plasterki grubością ok. 1 cm i smażyć z obu stron na rumiano na wolnym ogniu.





smacznego!

2 komentarze: