Łatwo, smaczne, szybko!
Jeszcze ciepły przypominają placuszki twarogowy.
Ale jak ostygną, robią się kruche.
składniki na 15 - 20 szt.
240 g - mąki tortowej
80 g - cukru
1 jajko
100 g - jogurtu bezsmakowego (śmietany)
2 łyżki - masła (oleju)
1 łyżeczka proszku do pieczenia
cynamon (cukier waniliowy, starta skórka z cytryny, pomarańcza)
- Ze wszystkich składników zagnieść elastyczne ciasto.
- Z ciasta uformować wałek o średnicy 5-6 cm ,zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na pół godziny.
- Po wyjęciu z lodówki pokroić nożem na plasterki grubością ok. 1 cm i smażyć z obu stron na rumiano na wolnym ogniu.
smacznego!
Super pomysł, takie ciasteczka muszą byc ciekawe.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do mnie.
Dziękuję :) !
OdpowiedzUsuń