21.12.2014
20.12.2014
12.12.2014
9.12.2014
7.12.2014
3.12.2014
2.12.2014
21.11.2014
26.10.2014
Mój pierwszy ser
Wędrując po internecie w poszukiwaniu przepisu na tradycyjny polski chleb,
A tam nie tylko przepisy chleba,
no i sera domowej roboty.
Lubię podejmować wyzwania, tak więc postanowiłam zrobić ser!
Prawda wyszedł nie taki ładny,
ale smakował wyśmienicie!
Dojrzewał 3 tygodnia - dłużej nie dało się wytrzymać!
Zrobiłam go z 5 l mleka.
A z serwatki wyszło wprawie 300 g ricotty
12.10.2014
5.10.2014
1.10.2014
24.09.2014
22.09.2014
17.09.2014
16.09.2014
9.09.2014
Zefir jabłkowy
trochę przypomina ciepły lody,
trochę ptasie mleczko,
a może marshmallow,
ale zdecydowanie jest smaczniejszy :)
i jest przygotowany z
jabłka!
Przepis
6.09.2014
4.09.2014
27.08.2014
25.08.2014
27.07.2014
25.07.2014
23.07.2014
16.07.2014
11.07.2014
7.07.2014
2.07.2014
1.07.2014
27.06.2014
26.06.2014
25.06.2014
Chmeli-suneli
niezwykle aromatyczna i jednocześnie łagodna w smaku
kaukaska mieszanka ziół.
Bardzo popularna w kuchni Gruzji.
Stosowana jest do dań z warzyw,
do potraw mięsnych.
Jest niezastąpiona podczas marynowania
mięsa na grylla.
Pieczony kurczak marynowany
w chmeli-suneli
smakuję wyśmienicie!
A kiełbasa na grylla przyprawiona
chmeli-suneli jest przepyszna!
A kiełbasa na grylla przyprawiona
chmeli-suneli jest przepyszna!
15.06.2014
14.06.2014
10.06.2014
Subskrybuj:
Posty (Atom)