bon appétit !
29.10.2013
Tort urodzinowy
Jeden - mocno czekoladowy z rumem - dla dorosłych:
Dwie warstwy biszkopty na oleju z kakao, syrop z rumem,
krem z
serka
z ciemną czekoladą i odrobiną rumu,
dżem z żurawiny,
polewa "lustrzana" (glasaż)
A ten drugi - dla dzieci
25.10.2013
Tort grylażowy
Wystarczyło mi posmakowanie tylko jednej łyżeczki
nutelli
,
która od razu zainspirowała mnie na stworzenie tego tortu.
Biszkopt zrobiłam według przepisu
z książki znanego austriackiego cukiernika Karla Schuhmachera
"Wiener Süßspeisen"
Już dawno chodzi on(biszkopt) mi po głowie, leć wciąż nie wiedziałam z jakim kremem go skomponować
21.10.2013
Nutella
5.10.2013
Tort "Żurawinowe Ptasie Mleczko"
z nutą rozmarynu.
‹
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer